Ud over studieretningsfagene omfatter undervisningen på denne studieretning de samme samfundsfaglige, humanistiske og kunstneriske fag som på de øvrige studieretninger. Studieretningsfagene hører naturligt sammen, og det giver optimale muligheder for samarbejde fagene imellem.
Undervejs i dit gymnasieforløb vil du komme til at arbejde med mange udfordrende og spændende projekter indenfor energi, teknologi, astronomi, matematisk modellering og materialekendskab. Nogle af de emner du vil stifte bekendtskab med er bølgelære, radioaktivitet, mekanik, kosmologi, syre-/basekemi, organisk kemi. Mere specifikke tværfaglige projekter kunne være:
- Luftballoner
- Grøn energi
- Beregning af afstande i verdensrummet
- Det skrå kast med og uden luftmodstand.
- Unge Forskere Konkurrencen
De projekter, som du kommer i berøring med, veksler mellem teori og praksis. Du kommer altså op fra stolene og ind i laboratoriet. Der udføres mange forsøg, men ikke uden at der er et solidt fundament opbygget for at forstå principperne i forsøgene. Til forsøgene anvendes en stor variation af analysemetoder og moderne apparatur. Hvis skolens apparatur ikke rækker, vil ekskursioner til universiteter, forskningslaboratorier, virksomheder og andet godt blive aktuelle.
På denne studieretning skal du løfte et fag fra B–niveau til A-niveau. Det kan være engelsk, fysik, kemi eller evt. tysk. Ud over studieretningsfagene findes der 2 frie valgfagsmoduler, som er til rådighed til fag, der har din særlige interesse.
Fremtidsmuligheder
Denne studieretning åbner op for et maksimalt antal muligheder for videre studier. Den giver f.eks. adgang til næsten alle uddannelser inden for områderne naturvidenskab, ingeniørvidenskab, sundhedsvidenskab og de grønne videnskaber, hvor der stilles krav om matematik og flere naturvidenskabelige fag på høje niveauer (enkelte studier kræver, at du vælger fysik på A-niveau). Denne retning giver desuden uden yderligere valgfag adgang til alle andre videregående studier bortset fra nogle få sprogfag, der kræver et bestemt sprog på A-niveau.
Klik her og se, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til på Adgangskortet på ug.dk
Se obligatoriske fag og valgfag her